IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Desert namib

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Desert Namib
Situació.jpg
País Namíbia
Nombre d'oasis 0
Nombre d'habitants 0
Religió Cristianisme
Idioma Anglès, africà, alemany i llengües indígenes.
Tribus Herero, Ovambo, Kavangos i d'altres.
Superfície 156 000 km quadrats

El desert de Namib ha suposat un esforç extraordinari. Mai fins a ara havia hagut de pedalejar per pistes en veritable mal estat a temperatures que rondaven els 55ºC. La travessia del Namib va començar a la capital de Namíbia, situada a uns 500 km de la costa Atlàntica. El desert de Namib comprèn una franja de diversos centenars de quilòmetres al llarg de tot el litoral del país. El desert Namib és el tercer desert més gran d'Àfrica i del món.

El desert del Namib és el més antic del planeta. Les seves dunes, les més altes de la Terra, arriben als 400 metres d'alçada.

L'indret més espectacular de tot el parc nacional del Namib- Naukluft, és, sens dubte, Deadvlei, una vall d'arbres petrificats que s'alcen enmig de les majestuoses dunes vermelloses, sota el cel blau i infinit.

La duna 45, l'única que es manté fixa, a 45 km de l'entrada del parc, és la més alta del món.


Desert Namib
Desert Namib
Desert Namib
Desert Namib


Quina és la seva moneda?

La seva moneda és el dólar namibi que té el mateix valor que el rand. Els alemans dominaren la regió (1892-1914) abans de què la Unió Sudafricana l'axionara i la reconeguera com un país lliure (1990).

En Namibia s'utilitza igualment el Dólar Namibio que el Rand Sudafricà. La moneda en Sudàfrica es el Rand, que equival a 1 R = 0,120 euros.

Tribus

A la República de Namibia hi ha diferents tribus.

D'entre aquestes, hi ha la tribu Herero. Aquestra tribu es caracteritza pels seus vestits amples de colors molt vius, amb uns capells molt extravagants.

Una altra tribu és la de Ovambo. En la fotografia de més abaix, veiem una nina d'aquesta tribu que va amb un vestit vermell molt lluminós. És així que, també porten vestits de colors molt vius.

Grup de dones de la tribu Herero
Tribu Ovambo
Nina de la tribu d'Ovambo

I finalment, la tribu Kavangos. En la fotografia d'aquesta tribu, veiem unes dones molt ben decorades amb grans collars, cinturons, mocadors al cap, etc. També, fan unes escultures amb fusta mot acracterístiques del continent africà.

Grup de la tribu Kavangos
Escultures
Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines