IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Blogs

(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Línia 24: Línia 24:
  
 
Una variant dels blocs són els '''fotologs''' o els '''videoblocs''', que mostren la informació sota el format de fotografia o vídeo.
 
Una variant dels blocs són els '''fotologs''' o els '''videoblocs''', que mostren la informació sota el format de fotografia o vídeo.
 
 
 
  
 
===Per a fer-se un blog===
 
===Per a fer-se un blog===

Revisió de 12:24, 2 juny 2006

Contingut

Què és?

Exemple d'un fotolog

Un weblog és un espai personal d'escriptura a Internet. Tot i les diverses formes d'anomenar-lo (weblog, blog, dip o bitàcola), la paraula correcta en català és bloc. Es pot definir com un diari online, un lloc web que una persona utilitza per a escriure periòdicament, en el qual tota l'escriptura i l'estil s'utilitza via web.

Utilitat principal

La utilitat principal és escriure-hi periòdicament com si fos un diari personal, una pàgina on l'altra gent pugui saber més sobre tu i, fins i tot, deixar-hi comentaris, però això no és el que caracteritza; els weblogs es caracteritzen per la manera com es publica la informació.

Diferents tipus de weblogs

Els weblogs es poden classificar en:

  • El de l'adolescent: Explica els detalls de la seva vida. Abans els diaris s'amagaven sota el llit, ara es publiquen a Internet.
  • El de l'expert sobre un tema: Utilitzen els weblogs per transmetre els seus coneixements d'expert. Així, a part de beneficiar a tota la comunitat, també aprofiten per guanyar notorietat tot incidint en la seva activitat professional.
  • Polítics: Des de candidats a campanyes electorals fins a gent que aprofita el bloc per a explicar el sentit del seu vot. És habitual veure debats molt vius entre diferents weblogs o grups de weblogs.
  • Professionals: Hi ha grups de professionals que es coordinen o expliquen els seus projectes a través de les bitàcoles. Això sol ser molt habitual en projectes de programari lliure.
  • Edublogs: Estan relacionats amb el món de l'educació i ofereixen unes possibilitats d'interacció molt interessants entre l'alumnat i el professorat, duent l'educació més enllà dels límits de l'aula de classe i dels horaris propis de l'ensenyament obligatori.
  • tradicionals: Són els weblogs que simplement donen informació talment fossin un diari tradicional.

Una variant dels blocs són els fotologs o els videoblocs, que mostren la informació sota el format de fotografia o vídeo.

Per a fer-se un blog

Torna a Treball 4t d'ESO

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines