IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Animacions Avançat

De Matawiki
(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
 
Línia 16: Línia 16:
 
'''Per que?'''
 
'''Per que?'''
  
Hi pot haver es cas de que flash entengui malament la teva ordre,i a l'hora de crear un[[GRÂFIC FLASH]] no en crei un, sino dos i això augmenta el pes de l'animació.
+
Hi pot haver es cas de que flash entengui malament la teva ordre,i a l'hora de crear una Interpol·lació de moviment,crei més d'un [[GRÀFIC FLASH]] i això augmenta el pes de l'animació.
  
  

Revisió de 19:53, 17 juny 2006

En aquest tutorial explicaré una manera més senzilla i eficaç de crear una animació(però té els seus limits).

Com ja heu notat al primer tutorial s'enfa dificil fer una animació fotograma per fotograma,tenint que desplaçar l'objecte cada vegada que es crea un fotograma. (pot ser no els hi agi costat,ja que l'aureu fet de minim uns 10 fotogrames,però imaginau-vos que l'animació es de 30 fotogrames,la cosa ja se complica i cansa,i no xerrem de tenir que fer altres animacions darrera aquesta).

Per això tenim el que són les (INTERPOL·LACIONS DE MOVIMENT).

Passes:

  • 1-Suposam que volem fer sa mateixa animació d'avans amb el cercle,borram tots els fotogrames menys el fotograma principal.
  • 2-Ara escollim fins a quin fotograma volem que transcorri la nostra animació.

Aquí ho posarem a 30 fotogrames. S'ha de anar amb compte no posar un fotograma clau al fotograma 30 sino un fotograma normal (F5).

Per que?

Hi pot haver es cas de que flash entengui malament la teva ordre,i a l'hora de crear una Interpol·lació de moviment,crei més d'un GRÀFIC FLASH i això augmenta el pes de l'animació.


Initanimationtwinmotionn.jpg

  • 3-És seleccionen tot els fotogrames que transcorr l'animació,de 1 fins a 30, que tots estiguin seleccionats i sino,també es pot seleccionar un sol(afectarà a tots).

Allframesselectionn.jpg

  • 4-A sa part seleccionada es fa clic dret i sortirà una finestra desplegable,aquí hi ha diverses opcions, escollim l'opció (crear interpol·lació de moviment).

Comcrearinterpol·lacionss.jpg

  • 5-El que avans era seleccionat,serà convertit en una interpol·lació,aurà cambiat de color a un to lila, i tindrà una línia discontinua fins el fotograma 30.

Interpolationncolor.jpg

  • 6-Finalment es selecciona el darrer fotograma de l'animació,es fa un fotograma clau(ara si)després es selecciona el dibuix i es desplaça fins hon es vol desplaçar.

Quant reproduguem l'animació,el cercle anira desde el primer punt hon estava fins a s'altre punt que li hem indicat.

Lastframeselection.jpg

  • 7-Aureu notat que després de convertir els fotogrames en una interpol·lació,el dibuix al ser seleccionat,ja no té trama sino que esta encapssalat per una capsa de línies blaves.Això significa que aquell dibuix es convertit en GRÀFIC FLASH.

Requareblauencapsal·lament.jpg

CONSELL:

Es recomenable convertir primer el dibuix en un GRÀFIC FLASH,per no causar problemes com aquest.

D'aquesta manera el clip ja serà creat i no es tornara a crear per equivocació en cas de qué al final d'una animació es posi un fotograma clau(com he dit al pricipi
Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines