IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Amazon

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Què és?

Amazon.jpg

És una companyia d'electrònica americana. Era una de les primeres companyies principals per vendre mercania per internet. A més, poseeix l'internet d'Alexa, a9.com, i la base de dades de la pel·lícula a l'internet (IMDb).

Història

Va ser Jeffrey Bezos. Després d'abandonar el seu treball com programador en Wall Street, volia arribar a l'objectiu de construir la millor botiga on-line del món amb una idea obsessiva i així el comprador, experimentés la millor experiència comercial. Fou així quan va fundar en 1994, amb seu en un garatge de Seattle - EUA, l'empresa Amazon.

Actualitat

En l'actualitat, és una botiga on-line de llibres, música i altres, que oferix serveis que els comerços tradicionals no poden oferir: Preus baixos, seleccions ben documentades i una nodrida informació sobre els productes.

Novetats

Amazon va llançar una versió en proves del seu nou cercador d'internet, anomenat A9, amb el qual pretén combatre amb gegants de la talla de Google i Yahoo!. A9, dirigit per Udi Manber (antic cap de tecnologia de Yahoo!) utilitza, a més de la seva pròpia eina de recerca, la de Google, Amazon i Alexa.

Disseny del cercador

A9.com té un disseny nou en colors pastís que, entre altres coses, permet emmagatzemar i crear la pròpia història de recerques (per a això és necessari registrar-se), trobar informació en els llibres d'Amazon i bloquejar els molests 'pop-up'.

Enllaços

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines