IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Ajuda Discussió:Ajuda

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Per favor, posau les preguntes com un apartat de segon nivell: ==Pregunta== i signau-les.

Contingut

Es pot posar una imatge o un color de fons?

Sí, però ho ha de fer l'administrador i això canvia el fons de pàgina de tots els articles. Cadascú no pot posar la imatge que més li agradi.

El que podem fer, si us sembla, és que proposeu imatges i si alguna és prou bona (i no dificulta la lectura), l'usarem.

Més informació

--Pau 15:21 24 feb, 2006 (CET)

Es pot canviar el color de la lletra o el format en general?

Perquè el wiki mantengui una coherència, no mesclarem diferents tipus de lletres. Es podria canviar el tipus de lletra de totes les pàgines del wiki, però no ho farem.

El que sí que podeu fer és introduir un poc d'html al wiki per a millorar-lo. Les funcions html permeses les podeu trobar aquí.

--Pau 15:21 24 feb, 2006 (CET)

Si sabeu una mica d'html, podeu fer coses així: http://www.softcatala.org/wiki/Usuari:Toniher/Portada. I si no, sempre podeu plagiar el codi ... --Pau 17:06 25 feb, 2006 (CET)

Adrià ⇒Com es pot eliminar un article que està fora de lloc i que ja no es útil?

Tu pots esborrar-ne el seu contingut. Si vols esborrar la pàgina en sí, li ho has de dir a un administrador del wiki (en Llorenç o jo). --Pau 19:44 5 mar, 2006 (CET)

Francesc Bassa ⇒Com es pot fer perque un paràgraf estigui al centre de la pagina sense fer un sagnat?

Així, potser?

--Pau 19:45 5 mar, 2006 (CET)

Pau, com has fet aquesta espècie de taula de continguts a mà dreta del curs del CEP?

aquí en tens una captura per si no saps de què et parl. Ceptoc.jpg --Llorenç 19:36 5 mar, 2006 (CET)

Ara m'acab d'adonar que l'he "enlletgida" bastant ... És una plantilla. --Pau 19:47 5 mar, 2006 (CET)

F.Rul·lan ⇒ Ah, no sé com editar les mides d'una imatge quan la insereixes dins un marc (frame). Així no funciona: [[Imatge:Exemple.jpg|frame|200*200px]]. Gràcies per adelantat

Jo normalment només canvii el número, en aquest cas teu, seria si la vols més gran, posar 300 per exemple, i ja es fa més gran. No sé si és això el que em demanes.--Llorenç 19:14 6 mar, 2006 (CET)

Mira't això. --Pau 07:17 7 mar, 2006 (CET)
Ahhh! Ja sé que era, en Llorenç me n'ha ensenyat involuntàriament crec, jeje. La solució era posar "thumb", enlloc de "frame", a part de que els px no han d'estar en 200*400 per exemple, sinó només un nombre. Moltes gràcies!--Frullan 23:27 7 mar, 2006 (CET)
JAJAJAJA! Involuntari o no, ja en saps, no? Idò ja està bé!--Llorenç 08:45 8 mar, 2006 (CET)

pere suau com puc fer perque me deixi ficar imatges desde l'ordinador de cameva o qualsevol ordinador

Pere, estàs fent una pàgina web, i treballant en línia. El que siguis a a ca teva o a l'escola no implica cap diferència. Quan piques damunt la icona d'imatge, et surt un quadre de diàleg que et permet cercar i trobar la imtage a l'ordinador que siguis!

Les imatges es carreguen aquí. --Pau 07:18 7 mar, 2006 (CET)


Voldria modificar una taula com a plantilla

(vegeu a 1r de primària dins l'apartat de 4t d'ESO). Rosa Ferrer

Vols dir això? --Pau 18:36 9 mar, 2006 (CET)

Andreu Ferrer Dubte sobre els deures

un desl deures que tenim diu: "Aportar com a mínim una feina personal feta a classe per etapa per persona. No dur-ho divendres, sinó pujar-ho vosaltres mateixos! Els que posin una feina seva de classe per curs, tenen + nota!"

que an de ser feines fetes amb l'ordinador?, perque si no és així no podré pujarles ja que no tenc escaner... i això de posar una feina de cada curs que és desde 3 anys fins a 4t d'ESO?

Demà procura tenir amb tu a escola tot el material que puguis, i triarem el qeu ens agradi més.--Llorenç 20:12 9 mar, 2006 (CET)

Adrià ⇒He tengut un problema molt estrany.He canviat el tamany d'una imatge i l'he tornat a pujar, però el tamany de la imatge no canvia. Perque?

Ehm...poden ser dues coses crec: Que no hagis cambiat posteriorment el nom de la nova imatge, és a dir, que quan l'has pujat no l'has linkejat allà on volies. O sino, perquè en cas de que la tinguis inserida dins un marc (frame), no es por redimensionar. Per redimensionar-la has d'aplicar l'atribut thumb. Cre que la segona no és el que demanaves però bé així ja ho saps.--Frullan 18:32 8 mar, 2006 (CET)
Mmm, una mica més amunt ja parlava en francesc de com canviar el tamany d'una imatge, però també, si et fixes, a la pàgina de la imatge mateixa que has pujat, hi ha un apartat que diu, aproximadament, upload a new version of this file, o sigui puja una nova versió d'aquest mateix arxiu, o sigui una imatge, ara modificada, en tamany o el que sigui.--Llorenç 21:15 8 mar, 2006 (CET)

Sobre els deures

Es pot posar un treball de recuperació? Es que jo l'unic que tenc aquí es el de recuperació de Biologia de 3r. A quin apartat ho tenc que posar?

Ah, crea apartats. --Frullan 18:33 8 mar, 2006 (CET)
Si és el treball que tens, en tries un exemple, l'escanejes i ja està. i se et fan falta apartats, endavant. Jo crec que adesiara, tornarem a reestructurar i organitzar, i cada vegada ens quedarà millor.--Llorenç 21:16 8 mar, 2006 (CET)


Pau, el meu popet... on és? que serà d'ell avui vespre, sense els seus amiguets? Deixa'l tornar...

Mil disculpes. Els he esborrat per error (el pop i el cavallet). Com que estaven a la llista d'imatges orfes (si els enllaces d'aquella manera rara, es veu que no compta). Els podries tornar a pujar? Gràcies. --Pau 21:37 8 mar, 2006 (CET)

"De manera extranya" vol dir quan fan d'enllaç, i no hi ha manera de saber si són enllaç o imatge pura i dura?--Llorenç 21:41 8 mar, 2006 (CET)
Idò no surten enlloc encara... Això vol dir que els he de tornar a pujar? o Quan els restaures es posen ells tot sols?--Llorenç 21:47 8 mar, 2006 (CET)
No, es restaura el nom de la imatge, però la imatge en sí ja està esborrada. A partir d'ara, ja ho sabrem ... L'hauràs de tornar a pujar, vaja! --Pau 21:56 8 mar, 2006 (CET)
Oskei--Llorenç 08:44 9 mar, 2006 (CET)!

Algú té cap idea per a evitar que no calgui pujar les imatges i visualitzar com em queden...

...a nivell d'estètica, vull dir. El problema és que si disseny la portada d'infantil, necessit veure si el tamany és correcte, amb una imatge respecte a les de devora.--Llorenç 08:53 9 mar, 2006 (CET)

Jo crec que l'única manera és fer-ho amb el Gimp i comprovar les seves mides abans de pujar les imatges. Si tenen la mateixa altura, no hi haurà cap problema ... --Pau 18:34 9 mar, 2006 (CET)
així ho he fet amb la portada d'infantil, esper... jajaja! --Llorenç 20:14 9 mar, 2006 (CET)

Rosa Ferrer: me deman, com podem posar un treball d'ESO (per exemple) que sigui de bastantes pàgines?

M'han comentat que basta que posi la portada, però...el treball en sí no és la portada, sinó el que hi ha dintre. Gràcies!

N'hi ha prou amb triar una part d'una feina que t'agradi particularment, perquè t'ha quedat bé, n'estàs satisfeta, t'han posat molt bona nota, etc. Una feina d'aquestes ben fetes! I sí, n'hi ha prou amb una captura d'una pàgina o una part només de la pàgina, o un parell d'apartats, etc. Recoman, igual algun dels poemes visuals que heu fet a Informàtica amb jo mateix. Especialment en record algun de na Rosa Bautista també.--Llorenç 16:42 9 mar, 2006 (CET)
Estic pensant també, que si fas una taula amb quatre imatges de quatre pàgines particularment bones, amb un "thumb", després són fàcilment consultables per separat.--Llorenç 16:46 9 mar, 2006 (CET)
Per favor, per favor! No poseu treballs infumables sencers (tema copiar i aferrar) com aquest]]. Posau coses MOLT seleccionades i visualment agradables ... --Pau 18:32 9 mar, 2006 (CET)

Rosa Ferrer: agenda? amic invisible?

Torn a ser jo!

  • Que hem de posar a l'agenda? Em sembla que em van comentar de posar el nostre nom complet, telèfon, e-mail, etc. És així? I si es així, quin model podriem seguir?
Això jo ho posaria a la vostra plana personal, tot aplicant aquesta plantilla (si no t'agraden els camps, la modifiques). --Pau 18:26 9 mar, 2006 (CET)
  • D'altra banda he vist un nou link de l'amic invisible. El mateix dubte: que hi posarem? les fotografies juntes i anècdotes? Ja que ficam les fotografies de carnaval de cada any on els hi correspon, perquè no ho feim igual amb les fotografies de l'amic invisible? Gràcies, contestau!
M'agrada, em pareix bé això que dius de l'amic invisible.--Llorenç 19:14 9 mar, 2006 (CET)

Andreu Ferrer: no puc pujar les feines

me sap greu però no sé perquè no puc pujar les imatges de les feines, si no t'importa (Llorenç) duré demà les imatges ja escanejades dins un mp3 i les penjaré a classe... però que consti que la intenció hi és (jo crec que és més aviat un problema el meu ordinador, que va molt lent, ja que ho e fet com sempre)

Cap problema!--Llorenç 20:15 9 mar, 2006 (CET)

Bàrbara-->Una vegada iniciada la sessió, caduca?

Es que de vegades estic escrivint al wiki i vaig a fer coses i quan torn i pos "desar la pàgina" me torna a demanar que m'identifiqui com a usuari...

No ho hauria de fer ... Ja uses el Firefox? --Pau 20:44 9 mar, 2006 (CET)

Una altra cosa... es meu ordinador no me deixa pujar documents de text... és una mica extrany per que fins ara m'ha anat bé amb totes ses fotos que he penjat.

El text, aferra'l directament al wiki. Això sí, que no sigui molt llarg ... --Pau 20:44 9 mar, 2006 (CET)

Es problem és que es un treball jajajaja

Rosa B: a mi no em deixa pujar treballs ni imatges perquè són massa grans, però es que no les puc fer més petites! Jo així no puc fer els deures...

Baixa't aquest programa per redimensionar imatges. És gratuït i molt senzill d'utilitzar. Ah! i que siguin jpgs, eh? --Pau 20:58 9 mar, 2006 (CET)
Rosa, no em diguis dijous vespre, que no pots fer els deures. Espavila, i la pròxima vegada no ho deixis fins tan tard. Et record, que amb el gimp, que tu has utilitzat, com tots a l'escola, també pots modificar de qualsevol manera imatges.--Llorenç 21:18 9 mar, 2006 (CET)

Mmm... No he pogut venir fins ara i no ho havia vist... Com puc obrir s'imatge exactament...? Per cert Llorenç... NO me va be es gimp!!

Rosa Ferrer: Tenc un problema amb una plantilla

Tota la plantilla em surt bé però dos apartats no se m'omplen, perquè? Mirau la plantilla o aquí del meu racó personal. A més, he afegit files i enlloc de mostrar-se quan ho guard, em passa que a diferents apartats files d'abans, no se m'omplen tal i com havia escrit. Gràcies, contestau!

Si vols afegir apartats, també els has d'afegir a la plantilla. A més, no pots canviar el nom. Si és "Data" no pots posar "Data de naixement" a l'hora d'usar la plantilla. --Pau 13:28 10 mar, 2006 (CET)


Arxius de so Ogg Vorbis

Doncs he culejat una mica sobre què és aquest format media i després de baixar-me un conversor d'arxius i haver convertit un arxiu MP3 a Ogg Vorbis (.ogg) he anat a penjar-lo, ja que seria interessant poder penjar música, per a l'Apartat del Melòman. La sorpresa ha arribat quan el Wiki m'ha enviat un avís de que havia fallat la càrrega de l'arxiu perquè sembla que és buit. M'agradaria saber si en realitat podem penjar arxius de so o si no, i en el cas que si, com podria resoldre aquest problema?

NOTA: Crec que no té res a veure però és possible que em digui que està buit degut a que dins el meu PC no tenc cap programa per reproduir arxius Ogg i per tant no els identifica per obrir-los amb res, sinó que em deixa triar un programa? Gràcies per adelantat

Francesc Rul·lan

No, això no tenia res a veure. Tenia deshabilitada l'opció de pujar oggs. L'acab d'habilitar. Moderau-vos, però, per favor. Per cert, el Winamp reprodueix Oggs "de sèrie". --Pau 16:34 12 mar, 2006 (CET)
Media:Eleven.ogg --Pau 16:38 12 mar, 2006 (CET)

Andreu Ferrer-> Error a 3r ESO

No se que passa però hi havia unes imatges a 3r ESO que tapaven la taula, i quan les vaig mooure perque es vegés va desaparèixer un troç de la taula... no se si se pot arreglar, o si s'ha de borrar el que vaig fer...

Mirau de posar l'enllaç a la pàgina de la qual estau xerrant sempre que sigui possible. No sé a quina foto te refereixes, jo ho veig bé ... --Pau 18:08 17 mar, 2006 (CET)

Andreu Ferrer

Vull penjar un còmic que varem fer, però les imatges ocupen 800k, i quan les reduesc es veu malament o massa petit... que podria fer per penjarles??

Quin format tenen? Si són jpg's o això i són més petits que un A4, no haurien d'ocupar tant ... Si són com un A4 de grossos, tanmateix no cabran a la pantalla (amb molta resolució vull dir). Has pensat de fer-ne un parell de trossos? És possible? --Pau 18:05 17 mar, 2006 (CET)
Acab de veure que has pujat el còmic. Dues coses: té massa resolució (mira de pujar-lo amb una resolució més baixa) i està a un lloc que no toca. Què no teniu una pàgina especial per a les feines de classe? --Pau 18:09 17 mar, 2006 (CET)


Olalla

Vaig aconseguir baixar els videos, a través de les instruccions de n'Andreu que va posar aquella pàgina web. Però ara no se com ficar-ho dins l'apartat de videoteca-videos viatges-edita. Perquè no hi ha cap icones (opcions per fer) que et digui com ficar un video dins "edita" . Tenc molts de videos per posar del vaitge d'Andorra que en pau va fer mentre esquiavem i m'agradaria poder-los posar.

Ara l'acab de veure, però només n'hi ha un. Aquí tens el link: http://www.youtube.com/watch?v=lzmaTmGLcdw . --Pau 13:23 20 mar, 2006 (CET)
Supòs que s'entén la resposta. Fins que poguem incrustar Flash al wiki, posau els enllaços al YouTube i per avall. --Pau 16:00 20 mar, 2006 (CET)

Rosa Ferrer: nom dels autors

Com és que els noms dels autors de cada paràgraf, no mel's deixa posar tots a la dreta si utilitz el mateix codi (m'ha passat a l'apartat de sisè de primària)? Contestau, gràcies!

Olalla: pàgines personals

volia saber si la fotografía que hem posat de nosaltres quan erem petits en la pàgina de pàgines personals, podria ser de tot el cos...jo he posat una del tot el cos , però en tenc una altre que se veu més la meva cara o també podria retalla aquesta només la cara! Digau-me coses per favor

només la cara, i ja que hi ets agafa la de n'adrià com a model i lleva-li tot el contorn. Fixa't també en el tamany, han de sre totes iguals.

--Llorenç 16:32 21 mar, 2006 (CET)

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Eines