IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Ajuda Discussió:Ajuda

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Per favor, posau les preguntes com un apartat de segon nivell: ==Pregunta== i signau-les.

Contingut

Es pot posar una imatge o un color de fons?

Sí, però ho ha de fer l'administrador i això canvia el fons de pàgina de tots els articles. Cadascú no pot posar la imatge que més li agradi.

El que podem fer, si us sembla, és que proposeu imatges i si alguna és prou bona (i no dificulta la lectura), l'usarem.

Més informació

--Pau 15:21 24 feb, 2006 (CET)

Es pot canviar el color de la lletra o el format en general?

Perquè el wiki mantengui una coherència, no mesclarem diferents tipus de lletres. Es podria canviar el tipus de lletra de totes les pàgines del wiki, però no ho farem.

El que sí que podeu fer és introduir un poc d'html al wiki per a millorar-lo. Les funcions html permeses les podeu trobar aquí.

--Pau 15:21 24 feb, 2006 (CET)

Si sabeu una mica d'html, podeu fer coses així: http://www.softcatala.org/wiki/Usuari:Toniher/Portada. I si no, sempre podeu plagiar el codi ... --Pau 17:06 25 feb, 2006 (CET)

Adrià ⇒Com es pot eliminar un article que està fora de lloc i que ja no es útil?

Tu pots esborrar-ne el seu contingut. Si vols esborrar la pàgina en sí, li ho has de dir a un administrador del wiki (en Llorenç o jo). --Pau 19:44 5 mar, 2006 (CET)

Francesc Bassa ⇒Com es pot fer perque un paràgraf estigui al centre de la pagina sense fer un sagnat?

Així, potser?

--Pau 19:45 5 mar, 2006 (CET)

Pau, com has fet aquesta espècie de taula de continguts a mà dreta del curs del CEP?

aquí en tens una captura per si no saps de què et parl. Ceptoc.jpg --Llorenç 19:36 5 mar, 2006 (CET)

Ara m'acab d'adonar que l'he "enlletgida" bastant ... És una plantilla. --Pau 19:47 5 mar, 2006 (CET)

F.Rul·lan ⇒ Ah, no sé com editar les mides d'una imatge quan la insereixes dins un marc (frame). Així no funciona: [[Imatge:Exemple.jpg|frame|200*200px]]. Gràcies per adelantat

Jo normalment només canvii el número, en aquest cas teu, seria si la vols més gran, posar 300 per exemple, i ja es fa més gran. No sé si és això el que em demanes.--Llorenç 19:14 6 mar, 2006 (CET)

Mira't això. --Pau 07:17 7 mar, 2006 (CET)
Ahhh! Ja sé que era, en Llorenç me n'ha ensenyat involuntàriament crec, jeje. La solució era posar "thumb", enlloc de "frame", a part de que els px no han d'estar en 200*400 per exemple, sinó només un nombre. Moltes gràcies!--Frullan 23:27 7 mar, 2006 (CET)
JAJAJAJA! Involuntari o no, ja en saps, no? Idò ja està bé!--Llorenç 08:45 8 mar, 2006 (CET)

pere suau com puc fer perque me deixi ficar imatges desde l'ordinador de cameva o qualsevol ordinador

Pere, estàs fent una pàgina web, i treballant en línia. El que siguis a a ca teva o a l'escola no implica cap diferència. Quan piques damunt la icona d'imatge, et surt un quadre de diàleg que et permet cercar i trobar la imtage a l'ordinador que siguis!

Les imatges es carreguen aquí. --Pau 07:18 7 mar, 2006 (CET)

Voldria modificar una taula com a plantilla (vegeu a 1r de primària dins l'apartat de 4t d'ESO). Rosa Ferrer


Andreu Ferrer Dubte sobre els deures

un desl deures que tenim diu: "Aportar com a mínim una feina personal feta a classe per etapa per persona. No dur-ho divendres, sinó pujar-ho vosaltres mateixos! Els que posin una feina seva de classe per curs, tenen + nota!"

que an de ser feines fetes amb l'ordinador?, perque si no és així no podré pujarles ja que no tenc escaner... i això de posar una feina de cada curs que és desde 3 anys fins a 4t d'ESO?

Adrià ⇒He tengut un problema molt estrany.He canviat el tamany d'una imatge i l'he tornat a pujar, però el tamany de la imatge no canvia. Perque?

Ehm...poden ser dues coses crec: Que no hagis cambiat posteriorment el nom de la nova imatge, és a dir, que quan l'has pujat no l'has linkejat allà on volies. O sino, perquè en cas de que la tinguis inserida dins un marc (frame), no es por redimensionar. Per redimensionar-la has d'aplicar l'atribut thumb. Cre que la segona no és el que demanaves però bé així ja ho saps.--Frullan 18:32 8 mar, 2006 (CET)
Mmm, una mica més amunt ja parlava en francesc de com canviar el tamany d'una imatge, però també, si et fixes, a la pàgina de la imatge mateixa que has pujat, hi ha un apartat que diu, aproximadament, upload a new version of this file, o sigui puja una nova versió d'aquest mateix arxiu, o sigui una imatge, ara modificada, en tamany o el que sigui.--Llorenç 21:15 8 mar, 2006 (CET)

Sobre els deures

Es pot posar un treball de recuperació? Es que jo l'unic que tenc aquí es el de recuperació de Biologia de 3r. A quin apartat ho tenc que posar?

Ah, crea apartats. --Frullan 18:33 8 mar, 2006 (CET)
Si és el treball que tens, en tries un exemple, l'escanejes i ja està. i se et fan falta apartats, endavant. Jo crec que adesiara, tornarem a reestructurar i organitzar, i cada vegada ens quedarà millor.--Llorenç 21:16 8 mar, 2006 (CET)


Pau, el meu popet... on és? que serà d'ell avui vespre, sense els seus amiguets? Deixa'l tornar...

Mil disculpes. Els he esborrat per error (el pop i el cavallet). Com que estaven a la llista d'imatges orfes (si els enllaces d'aquella manera rara, es veu que no compta). Els podries tornar a pujar? Gràcies. --Pau 21:37 8 mar, 2006 (CET)

"De manera extranya" vol dir quan fan d'enllaç, i no hi ha manera de saber si són enllaç o imatge pura i dura?--Llorenç 21:41 8 mar, 2006 (CET)
Idò no surten enlloc encara... Això vol dir que els he de tornar a pujar? o Quan els restaures es posen ells tot sols?--Llorenç 21:47 8 mar, 2006 (CET)
No, es restaura el nom de la imatge, però la imatge en sí ja està esborrada. A partir d'ara, ja ho sabrem ... L'hauràs de tornar a pujar, vaja! --Pau 21:56 8 mar, 2006 (CET)
Oskei--Llorenç 08:44 9 mar, 2006 (CET)!

Algú té cap idea per a evitar que no calgui pujar les imatges i visualitzar com em queden...

...a nivell d'estètica, vull dir. El problema és que si disseny la portada d'infantil, necessit veure si el tamany és correcte, amb una imatge respecte a les de devora.== --Llorenç 08:53 9 mar, 2006 (CET)

Rosa Ferrer: me deman, com podem posar un trball d'ESO (per exemple) que sigui de bastantes pàgines?

M'han comentat que basta que posi la portada, però...el treball en sí no és la portada, sinó el que hi ha dintre. Gràcies!

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Eines