IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Ajax

De Matawiki
Revisió de 08:34, 30 maig 2006; Rferrer (Discussió | contribucions)
(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Ajax

Acrònim que vol dir Asynchronous Javascript and XML.

Què és?

És el terme emprat per a referir-se a la unió de diverses tecnologies web que ens donen la possibilitat de crear aplicacions interactives i d'actualitzar els continguts web sense la necessitat de tornar a carregar la pàgina completament, aquestes activitats s'executen en el navegador de l'usuari. Això és així gràcies a la interacció entre diferents llenguatges com ara el JavaScript, l'XML, entre d'altres.

Utilitat principal

Ens permet fer pàgines Web molt més dinàmiques (permet interactuar el client amb el servidor sense recarregar tota la pàgina).

Funcionament

El funcionament d'AJAX es fonamenta en la càrrega d'un motor AJAX (escrit en JavaScript i amagat en un marc ocult). Aquest motor és l'encarregat de mostrar la interfase gràfica i comunicar-se amb el servidor. Mitjançant AJAX, l'usuari no es connecta directament amb el servidor, sinó que primer ho fa amb el motor d'AJAX i aquest és el que fa la sol·licitud al servidor. Un cop això, el servidor retorna la sol·licitud que passa a través del motor i renderitza el resultat, de manera que mai es veurà la pàgina completament blanca com passa amb els models clàssics d'aplicacions web.

Aplicacions que utilitzen AJAX

Per a més informació Documentació d'AJAX al Centre de Desenvolupament de Mozilla

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines