IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

3r d'ESO

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Música

Això es un treball que vaig fer sobre els Rolling Stones

La historia musical de els Rolling Stones va començar al 1960, quan Mick Jagger I Keith Richards, dos vells amics de estudis, comencen a compartir la seva passió per la musica. L’any següent crearen un grup “Little Boy Blue & Blue Boys”, junt amb Jack Taylor. El 1962 coneixen a Brian Jones i a Charlie Watts i el pianista Ian Stewart i decideixen renombrar es grup . El nou nom elegit va ser: The Rolling Stones, inspirat en un vell tema de Muddy Waters.

El 1964 publiquen el seu primer àlbum, al qual només disponia d’una cançó creada per ells. Les altres eren versions de altres artistes. El fort ritme i la agressivitat que adoptaven en els instruments els dona un aire pròpiament seu.

Els managers volien donar-lis a conèixer com els nins dolents del pop/rock, al contrari que els Beatles que podien ser considerats els nins bons. El 1967 treuen un nou disc “ Between The Buttoms” amb cançons compostes per ells, que es va veure salpicat per la detenció de Jagger i Richards per possessió de drogues .

Components?

El grup

Mick Jagger

Keith Richards

Charlie Watts

Ian Stewart

Bill Wyman

Jack Taylor (va ser substituït per Bill Wyman) Brian Jones (el 1969 el troben mort a ca seva víctima de les drogues)

Darrer disc?

El 1997 treuen “Bridges to Babylon” , el seu darrer àlbum fins ara. Ara estan de gira per tot el mon amb infinitats de concerts.

Fonts: http://.

Laura Garau

Cultura Clàssica

  • Ja que 3r va ser l'any de Cultura Clàssica, posaré algunes de les feines fetes durant aquesta assignatura:
Activitat sobre els déus de l'Olimp
La mateixa activitat dels déus de l'Olimp
Esquema dels ateus i els seus aliats i dels troians amb els seus (Llibre de la Ilíada)

Rosa Ferrer


Així com ha comentat na Rosa Ferrer a un altre apartat, i ha demostrat na Neus amb sa seva feina; a tercer d'ESO férem els treballs de cultura clàssica, el quan és aquí abaix (un trosset :P) En Francesc Bassa en Pere Suau i jo (Bàrbara) férem un viatje inmaginari a l'illa de Creta

Cultclass.jpg

Bàrbara Vives


Aquí pos una imatge de la portada d'un treball que vam fer a cultura clàssica sobre les olimpíades de la Ilíada.

El treball va consistir en fer un treball que parlàs sobre les Olimpíades de la Ilíada. En Jaume Bueno va formular algunes preguntes que nosaltres, per grups, havíem de contestar, també vam haver de omplir amb l'informació necessària alguns punts que ell mateix ens va fer anotar.

Olimpiades.jpg

Rosa Bautista

Plàstica

Michael Dudok de Wit - Father and Daughter

Imatge del curtmetratge

Father and Daughter (Pare i Filla)

  • Autor: Michael Dudok de Wit
  • Any: 2000
  • Premis: Oscar al Millor Curtmetratge de l’any 2000
  • Trama:

La història comença quan un pare i la seva filla van en bicicleta, i en arribar a la costa del que podria ser un llac o la mar, s’aturen. Allà, en pare s’acomiada de la filla, que no és més que una nina petita, agafant-la als seus braços, i poc després s’embarca, sol i deixant la seva filla a terra, en una petita barca de rems i es perd en la llunyania de l’horitzó.

La nina, veient que el pare ha marxat, agafa la seva bicicleta que romania al costat de la del pare i torna en la direcció que ha vingut. Llavors representa que la filla va tornant al lloc on el pare havia embarcat, i va passant el temps, es pot distingir que cada vegada que la filla va al lloc va creixent, per representar que passa molt de temps, i es torna una dona, i al final una vella.

Com a darrer episodi dels viatges, la filla, ja vella, fa la última visita al lloc. En arribar veu que l’aigua del que podia ser el llac o el mar, s’havia assecat, i en el seu lloc hi ha un gran camp amb herba alta. Deixa la bicicleta (on es produeix, juntament amb altres moments, una de les poques coses “gracioses” de la pel•lícula) i s’endinsa en aquell mar d’herba. Al cap d’una estona arriba a un escampat, on hi troba una barca, on s’hi ajeu i s’adorm. De dormida somnia en que es desperta i comença a caminar cap a un home (on representa que és el seu pare) i es torna jove, com quan el pare se’n va anar i s’abracen.

  • Comentari:

A mi el curtmetratge em va agradar molt, els colors amb el que està fet, molt adients per a una història dramàtica o trista com aquesta, la història en sí, a mi m’agraden les històries dramàtiques (encara que conservi un punt humorístic que la fa més real) i la qualitat del dibuix està molt treballada.

Aquest curtmetratge ens pot mostrar d’una manera no tan tràgica les crueltats de les guerres o els fets que s’han esdevingut degut a fets de la història. Podríem suposar que el pare fuig per qüestions polítiques, ja que sembla que és la època de la I o II Guerra Mundial, ja podria ser un jueu, o algun oprimit. I el final és (encara que és un final no molt innovador), hi escau molt, ja que fa acabar la història d’una manera dolça, que et deixa bon gust de boca. Podríem dir que l’amor no s’acaba, la filla va estar sempre amb l’esperança de trobar al seu pare, però al final et deixen clar que el pare va morir. És una historieta molt maca.

Francesc Rul·lan

Castellà

Aquí teniu una feina que varem fer en Damià, en Francesc Rul·lan, en Tenma i jo. Era un còmic de un fragment de la obra de teatre "La Celestina", vàrem treure un 9'5...no ens va voler posar el 10 suposadament perquè a la darrera pàgina hi havia massa poc text.... (hi ha gent que no li agrada posar 10...)

Fitxer:2n ESO (1).jpg2n ESO (2).jpg2n ESO (3).jpg2n ESO (4).jpg2n ESO (5).jpg
Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines